Jalgrattaostu alusta proovisõidust

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents

Välismaisest veebipoest jalgratta ostmine võib tunduda esmapilgul mugav ja soodne, aga praktika näitab, et sageli jõutakse uue sõiduriistaga peagi nõutult rattapoodi. Ja siis selgub, et vaja on teha lisakulutusi, kuna üht-teist on valesti kokku pandud või tarvis sootuks välja vahetada.

Hawaii Expressi juhataja Sven Salepi sõnul on ratta tellimisel veebist esimene oht selles, et ostja ei saa olla kindel, kas saabuv ratas vastab ka tema gabariitidele – kasvule ja kaalule. “Suure kaaluga inimene võib valida pealtnäha sobiliku ratta, aga sõitma asudes selgub, et see siiski ei passi. Kaalukas inimene peaks kindlasti valima topeltvelgedega ratta, mis sobib nii suurele kaalule kui ekstreemseteks sõitudeks,” soovitas Salep.

Teine internetipoest ostmise eripära seisneb selles, et pakiga saabub konstruktor ehk ostjal tuleb ratas ise juppidest kokku panna. Tõsi, tänapäeval tulevad rattad tehastest ka jaepoodidesse kastides, kuid seal panevad spetsialistid need kokku. Jooksud ja sõlmed, mis laagrite peal, käigud ja amordid tuleb reguleerida. Viimased on kallimatel ratastel inimese kehakaalule vastavalt seadistatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles