Lapsi vedavad bussid rikuvad liiklusseadust

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala lasteliini kolmest bussist mitte ühelgi ei põlenud peatuses ohutuled.
Haljala lasteliini kolmest bussist mitte ühelgi ei põlenud peatuses ohutuled. Foto: Kaader videost

Eelmisel nädalal tehtud ajakirjanduslik katse näitas, et kolmel lapsi vedaval Haljalast väljunud bussil ei põlenud peatuses seistes 2011. aastast kehtima hakanud liiklusseaduses nõutud ohutuled ja üks sõiduk oli lasteveole viitava tähiseta.

Haljala vallavanem Leo Aadel tunnistas, et omavalitsus pole kontrollinud, kuidas nn lasteringe tegevate sõidukite juhid liiklusseadusest kinni peavad. Ometi kohtusid vallavõimud umbes aasta tagasi lasteveoteenust osutava Ida-Viru transpordifirma Voyage OÜ esindajatega ja lasteaia direktor märkis juba siis, et bussid ei lülita peatudes sisse ohutulesid. “Usaldasime, aga ei kontrollinud,” sõnas Aadel ja lubas, et lähitulevikus seda kindlasti tehakse.

OÜ Voyage Lääne-Virumaa piirkonna tegevjuht Mare Mändla ütles, et rääkis pärast ajakirjandusliku katse videoklipi vaatamist bussijuhiga, kes põhjendas ohutulede süütamata jätmist kõrvaliste teedega. Samas jälgivat ta hoolega eest ja tagant tulevaid sõidukeid. Suurematel maanteedel lapsi vedades on bussijuht enda sõnul peatustes ohutuled sisse lülitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles