Seadus suurendas vargustega seotud väärtegude arvu

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ega moosivargused kao kuritegevuse langusega kuskile. Kuriteo kahjusumma künnise tõstmine muutis teod, mis veel eelmisel aastal olnuksid kuriteod, väärtegudeks.
Ega moosivargused kao kuritegevuse langusega kuskile. Kuriteo kahjusumma künnise tõstmine muutis teod, mis veel eelmisel aastal olnuksid kuriteod, väärtegudeks. Foto: Tairo Lutter. Montaaž

Aasta alguses jõustunud karistusseadustiku muutus vähendas oluliselt kuritegude arvu, kuid andis kõvasti tööd juurde väärteomenetlejatele.

Aasta alguses jõustunud uus karistusseadustik tõstis varguste kui levinuima kuriteoliigi künnist. Varem peeti kuriteoks vargust, millega seotud kahjusumma oli 64 eurot või rohkem. Nüüd on see 200 eurot. Seega pidi kasvama väärtegude arv.

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link ütles, et esimese nelja kuuga on väärtegude arv maakonnas kasvanud mullusega võrreldes 45 protsenti. Eelmisel aastal registreeris politsei esimese nelja kuu jooksul 193, tänavu 277 vargusega seotud väärtegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles