Politsei pandud bännerid hoiatavad varaste eest

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei paigaldab Võsule varaste eest hoiatavat bännerit.
Politsei paigaldab Võsule varaste eest hoiatavat bännerit. Foto: Politsei

Eile paigaldas politsei Võsule bännerid, mis hoiatavad mere ääres puhkajaid asju autosse mitte jätma.

Varaste eest hoiatavaid suuri bännereid näeb Võsul mõlemalt poolt asulasse sissesõidul. Lähiajal paigaldatakse väiksemaid meeldetuletusi teistesse suvituspiirkondadesse. Samuti matkaradade parklatesse.

Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanem Kristi Fuchs ütles, et bänneri eesmärk pole mitte ainult autovaraste, vaid ka suvilatesse sissetungijate eest hoiatamine. “Võsu on piirkond, kus koguneb suvel kõige rohkem mere äärde puhkajaid,” selgitas Fuchs. “Sageli pargib juht auto ära ja tõttab mere äärde ning sõiduk jääb terveks päevaks järelevalveta. Kiirustades või mugavusest jäävad mõned asjad autos nähtavale kohale, mis on ahvatluseks varastele.“. Fuchs lisas, et kui inimesed ei taha asju randa kaasa võtta, siis tuleb need salongis nähtavalt kohalt ära panna kindalaekasse või pagasiruumi. „Kõige olulisem, et need ei jääks nähtavale,“ rõhutas Fuchs.

Korravalvurite tähelepanekute järgi eelistavad puhkajad auto parkida võimalikult lähedale mere äärde. Need on kohad, kus on vaiksem, mistõttu on vargal autot lihtsam rüüstata. Võimalusel tuleks alati oma sõiduk parkida kas parklatesse või kohtadesse, kus rahvast liigub rohkem.

Politsei tänab puidumaterjali eest Riigimetsa Majandamise Keskust ja Rakvere ametikooli õpetajat Raiko Kaasikut, kelle juhendamisel sai bännerid paigaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles