Minister moodustas komisjoni haldusreformi ettevalmistamiseks

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Riigihalduse minister Arto Aas moodustas teisipäeval ekspertide komisjoni kohaliku halduse reformi ettevalmistamiseks. Esimest korda koguneb komisjon juba homme.

Komisjon on loodud haldusreformi seaduse eelnõu ja teiste vajalike seadusemuudatuste väljatöötamiseks ettepanekute esitamiseks.

Komisjoni juhib minister Arto Aas, kokku on komisjonis 19 liiget. Ainsate omavalitsusjuhtidena kuuluvad komisjoni koosseisu Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ja Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus, lisaks on omavalitsusi esindamas ka linnade liidu tegevjuht Jüri Võigemast ja maaomavalitsuste liidu rahandusnõunik Märt Moll.

Komisjoni ülesanne on esitada ettepanekuid, soovitusi ja hinnanguid haldusreformi ettevalmistamiseks ning haldusreformi seaduse eelnõu ja teiste vajalike seadusemuudatuste koostamiseks, sealhulgas:

haldusreformi põhimõtete ja ajakava kohta;

haldusreformi seaduse eelnõu ja teiste vajalike seadusemuudatuste väljatöötamiseks;

kohaliku omavalitsuse üksuste poolse kriteeriumidele vastavuse hindamise protsessi ja kohalike omavalitsuste läbiviidud kriteeriumidele vastavuse hindamise kohta;

haldusterritoriaalse korralduse muudatuse algatamise kohta vabariigi valitsuse poolt nende kohaliku omavalitsuse üksuste puhul, kes ei vasta kohaliku omavalitsuse üksustele esitatavatele kriteeriumidele ja kes ei ole algatanud haldusterritoriaalse korralduse muutmist ühe aasta jooksul pärast hindamistulemuste heakskiitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles