Oleg Gross lasi taastada nostalgilise Pobeda

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurettevõtja Oleg Gross tegi endale pensioniikka jõudmise puhul uhke kingi, kui lasi taastada kunagisele tubavabrik Leek peainsenerile kuulunud Pobeda, mis viib ta lapsepõlve nostalgiaradadele.

„Olin väikene maapoiss, kui Mulgimaal vanaema juures, kui isa sõjaväelasest vend Pobedaga õuele sõitis ja meie piilusime ümber selle endal ninad tatised. Ma ei julgenud sellisest autost tol ajal isegi unistada, sest siis valitses ikka tõeline vaesus, dressipüksid olid jalas pesukummiga kinni,“ meenutas nüüd üle tuhandele inimesele tööd pakkuv ja end Eesti rikkamate inimeste sekka üles töötanud Oleg Gross (63).

Nõnda muutus lapsepõlvest hinge sööbinud mälestus unistuseks ning nüüd sai see nostalgiline side teoks. Taastamisele läinud Pobeda leidis ta juhusliku pakkumise peale, eksemplari mõttes oli see väga hea variant - täiesti tehasevärvi all originaalne toorik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles