Rakveres korraldatakse teabepäev podagrast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlv.
Põlv. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Laupäeval toimub Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Kojas (Lille 8, Rakvere) Eesti Reumaliidu teabepäev, mille teema on Euroopa elanikkonna vananemise ning eluviiside muutumise tõttu aina rohkem esinev haigus podagra.

“Kõigil, kel on istuv töö, kes liiguvad vähe ega pane rõhku tervislikule ja mitmekesisele toitumisele, on soodumus podagrasse haigestuda,” selgitas Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson teabepäeva olulisust.

Podagra on ülemaailmselt levinud liigesepõletik meestel, ent seda esineb ka naistel. Haigus tekib siis, kui veres tõuseb ainevahetuse jääkprodukti kusihappe tase liiga kõrgele, nii et see hakkab ladestuma liigestesse ja tekitab seal ägeda põletiku. Lisaks liigesekahjustusele suurendab podagra ka südame-, neeru- ja teiste süsteemsete haiguste tekke riski.

Podagra teabepäeval räägib Ida-Tallinna keskhaigla reumatoloog Maria Üprus haiguse olemusest, tekkest ning toitumisest, mis aitaks seda ennetada.

Ühtlasi tutvustatakse teabepäeval Eesti Reumaliidu tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles