Grossi pobi konkureerib Porschega

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pobeda omanik Oleg Gross (vasakul) ja perfektsionist Aivo Kossal rõõmustavad töövõidu üle. Töö kestis kaks aastat.
Pobeda omanik Oleg Gross (vasakul) ja perfektsionist Aivo Kossal rõõmustavad töövõidu üle. Töö kestis kaks aastat. Foto: Meelis Meilbaum

Suurettevõtja Oleg Gross tegi endale pensioniikka jõudmise puhul uhke kingi, kui lasi taastada kunagisele tubakavabriku Leek peainsenerile kuulunud Pobeda, mis viib ta lapsepõlve, nostalgiaradadele.

“Olin väikese maapoisina Mulgimaal vanaema juures, kui isa sõjaväelasest vend Pobedaga õuele sõitis ja meie piilusime seda, ninad tatised. Ma ei julgenud sellisest autost tol ajal isegi unistada, sest siis valitses ikka tõeline vaesus, dressipükse hoidis üleval pesukumm,” meenutas nüüd rohkem kui tuhandele inimesele tööd pakkuv ja end Eesti rikkaimate inimeste sekka üles töötanud Oleg Gross (63).

Lapsepõlvest hinge sööbinud mälestus muutus aga unistuseks ning nüüd sai see ka teoks. Taastamisele läinud Pobeda leidis ta juhuslikult ning see oli väga hea eksemplar – täiesti tehasevärvi all originaaltoorik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles