Omavalitsused saavad lapsehoiukohtade loomiseks toetust küsida

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastehoid, foto on illustratiivne.
Lastehoid, foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

29. juunil avaneb Euroopa Sotsiaalfondi taotlusvoor suuna “Sotsiaalse kaasatuse suurendamine” meetmes “Lapsehoiukohtade loomine ja teenusepakkumise toetamine 0–7aastastele lastele”. Kokku jagatakse projektidele 4 885 056 eurot toetust, mis võimaldab luua juurde ligi tuhat uut lasteaia- või lapsehoiukohta üle Eesti.

Toetust on oodatud taotlema omavalitsused, kes võivad lapsehoiuteenuse osutamist või alushariduse andmist korraldada ise või hankida vastavad teenused erasektorist. Projektide raames on abikõlblik õpetaja, lapsehoidja ja lasteaia õpetaja abi palgakulu.

SA Innove tõuketoetuste agentuuri tööelu keskuse juhataja Ülle Luide sõnul peavad projekti raames loodavad lapsehoiukohad aitama eelkõige lastevanematel tööle naasta või tööl käimist jätkata ning lühendama kohalike omavalitsuste lasteaiajärjekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles