Kas sealt udarast tuleb vasikas?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumi algklassilapsed käisid eilsel karjalaskepäeval Voore Mõisa farmis loomade ja piimatootmisega tutvust tegemas.
Rakvere reaalgümnaasiumi algklassilapsed käisid eilsel karjalaskepäeval Voore Mõisa farmis loomade ja piimatootmisega tutvust tegemas. Foto: Marianne Loorents

“Aga kuidas lehmalapsed niiviisi saavad, et neil pole pamperseid ja nad lihtsalt kakavad, kuhu tahavad?” küsis üks laps eile Voore Mõisa farmi juhatajalt.

Pärimine võttis juhataja Sirje Mätase veidi sõnatuks, kuid enne kui ta vastatagi jõudis, küsiti juba uusi küsimusi. Kuidas inimene teada saab, et lehm poegima hakkab? Mis käru see veel on? Miks ta sellist häält teeb? Kas pai tohib teha?

Nimelt korraldas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koos piimatootjate ühistuga EPIKO karjalaskepäeva ja igas maakonnas viidi linnas elavad koolilapsed loomade ja piimatootmisega tutvuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles