Rastlas ja Uuemõisas tulevad külakonverentsid

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsurühm Maarjakelluke esinemas varasemal külakonverentsil Orguse külas.
Tantsurühm Maarjakelluke esinemas varasemal külakonverentsil Orguse külas. Foto: Eva Klaas

Teisipäeval toimub külakonverents Väike-Maarja vallas Rastla ja neljapäeval Uuemõisa külas, mõlemas kohas algavad üritused kell 18.

Külakonverentsidele oodatakse külaelanikke ja neid, kes neis külades varem elanud, aga ka kõiki teisi huvilisi. Ühiselt meenutatakse küla ajalugu, räägitakse huvitavadest seikadest, mis külaelust on mällu sööbinud ja mida tasub mäletada-meenutada, ning arutletakse koos vallajuhtidega külaelu üle laiemalt.

Külarahval aitab ajalugu meenutada Väike-Maarja muuseumi juhataja Marju Metsman, Uuemõisa külas ka küla minevikku põhjalikult uurinud Eino Tomberg.

Külakonverentside eesmärk on viia Pandivere päeva pidustusi ka Väike-Maarjast välja ning tutvuda kodukandipäevade raames valla erinevate külade elu-oluga ja uurida lähemalt, kuidas ühel või teisel külal läheb.

Külakonverentsid said alguse 2001. aastal, igal aastal peetakse neid kahes külas, mille Pandivere päevade korraldustoimkond välja valib. Lähtutakse sellest, et need asuksid valla erinevates piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles