Sõmeru lambafestivalilt ostetud päss läheb kingituseks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Festivali peaesineja ansambel Curly Strings liikmed Eeva ja Villu Talsi arvasid, et festival oli korraldatud nende mitte lammaste auks.

Juba kolmandat korda toimuva Sõmeru lambafestivali avalöögiks oli 1500 lamba paraad mööda alevikku. Festivali oli laupäeva keskpäevaks käinud uudistamas umbes 3000-4000 inimest. Huvipakkuvaid atraktsioone oli palju. Lambapügamine Eesti kiireimate lambapügajate poolt tekitas huvi nii suurtes kui ka väikestes. 66 lammast said tunni ajaga kasuka seljast. „Lastele oli see huvitav, kui paljud neist olid seda tegevust enne näinud?“ arvas Kersti. Veidi vanem proua Elve nentis, et tema on küll ise lambakääridega oinast püganud, kuid elektriline juuksurimasin oli kordi kiirem tööriist.

Keskpäeval toimunud oksjon oli meeste mängumaa, kus müügiks läks nii nimetu tõuloom, neljast nahast kokku traageldatud uhke lambanahk, kui ka lammas, kes jaanipäeval lihaks tehakse.

Copy
Tagasi üles