Nina ja näppudega nägemine tõi eksootilisi kogemusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed viiakse õuesõppe raames õue tarkust omandama. Foto on illustratiivne.
Lapsed viiakse õuesõppe raames õue tarkust omandama. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tänavune õuesõppe konverents, mille korraldas TLÜ Rakvere kolledž maikuus, keskendus õppe- ja kasvatusprotsessis vähem kasutatud meelte ergutamise võimalustele, kandes alapealkirja “NNN – nina ja näppudega nägemine”.

Konverents vältas kaks päeva ning pärast saaliettekandeid suundusid osalejad õue õppima. Õuesõppe töötoad andsid peamiselt lasteaiaõpetajatest osalejatele värskeid oskusi ning ideid, kuidas põimida omavahel õppetegevus ja õuesolek ning muuta õppimine laste jaoks põnevaks ja veelgi tulemuslikumaks.

Konverents toimus seitsmendat korda. Nagu viimastel aastatel traditsiooniks on kujunenud, said osalejad lisaks kodumaistele kogemustele tutvuda ka välisriikide praktikatega – sel aastal jagasid oma mõtteid eksootilistest kultuuridest pärit külalised.

Türgi õppejõud andsid ülevaate alles 1960ndatel arenema hakanud eelkoolipedagoogika traditsioonidest ning rõhutasid keskkonnapedagoogika tähtsust alushariduses ja lapse arengus.

Iisraeli õppejõud tutvustasid liikumistegevuste erinevaid võimalusi nii teoorias kui praktikas. Ülipopulaarseks osutusid töötoad, mis andsid osalejatele uusi ideid tuntud liikumismängude ümberkorraldamiseks sel moel, et tagatakse mudilastele nii vajalik liikumisrõõm, kuid jäetakse samas kõrvale selles vanuses ebavajalik võistlusmoment.

Tänavusest konverentsist võttis osa ligi 130 osalejat üle Eesti. Konverentsi peakorraldaja, TLÜ Rakvere kolledži alushariduse pedagoogi õppekava koordinaatori ja õppejõu Lehte Tuulingu sõnul on huvi õuesõppe vastu aastatega suurenenud ja konverentsil oli sel aastal õpetajaid peaaegu kõigist maakondadest.

Konverentsi toetas hasartmängumaksu nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles