Rallisõitja õnnetusest: see koht tundus ohtlik, alateadlikult liikusime tahapoole

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju rallil hukkus kolm pealtvaatajat.
Harju rallil hukkus kolm pealtvaatajat. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Laupäeval Harju ralli viimasel kiiruskatsel juhtunud traagilist õnnetust, mis nõudis kolme noore läänevirulase elu, nägi vahetult pealt ka noor Rakvere rallisõitja Roland Poom, kes jälgis kiiruskatset kuuekesi koos oma endise ja praeguse kaardilugeja ning kolme ohvriga.

„Olime seal seltskonnaga kuuekesi, nemad läksid sinna vaatama ja minu endine kaardilugeja Taavi Udevald kutsus mind koos praeguse kaardilugeja Marti Hallinguga samasse kohta. Teisel pool teed oli veel kaks inimest,“ rääkis Roland Poom.

„Vaatasime esimese auto ära ning mulle, Martile ja Taavile tundus see koht kuidagi ohtlik, alateadlikult liikusime tahapoole, nemad kolmekesi jäid sinnasamma lindi äärde,“ lisas Roland Poom. Rada oli pehme ja vajus läbi, kuigi legendi järgi vaadates oli selline süütu ja kiire koht.

Õnnetuse hetkel oli Roland koos oma sõpradega 15-20 meetrit tagapool. „Auto lendas otse meie kõrvalt, jooksime eemale. Teadsin, et seal võib tükke lendama hakata. Samal ajal oli juba selge, et inimesed said pihta. Turva karjus, oli näha, et olukord on tõsine.“

Kui pauk oli käinud, jooksis Roland ralliauto juurde ning aitas õnnetuse tekitanud rallimehed välja ning helistas võistluskeskusesse ja kutsus kiirabi, ka võistlejatel oli silme eest must.

Tema kaks sõpra jooksid ohvrite juurde. Mõlemad mehed surid kohe, naine aga hiljem kiirabiautos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles