Lambafestivali peeti viimast korda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammaste paraad Sõmerul on õhust vaadatuna eriti atraktiivne.
Lammaste paraad Sõmerul on õhust vaadatuna eriti atraktiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Sõmeru lambafestivalil oli läinud laupäeval uudistamas ligi neli tuhat inimest ja paraadil osales 1500 lammast. Festival, mis tänavu toimus kolmandat korda, ei pruugi siiski samas formaadis jätkuda.

Laada tõmbenumbriks oli muu hulgas lambapügamine, selgus, et tunnis saadi lokid seljast 66 lambal.

Päeva keskel toimus oksjon, kus mehepojad ostsid pisikese jäärakese, suure lamba šašlõkiks ja lambanahagi. Kõige kallimalt läks oksjonil kaubaks neljast tükist kokku traageldatud lambanahk. 205 eurot sellise kaunitari eest polnud üldse palju, ütles eemal lambanahku müünud mees.

Lokilisi külalisi oli teisigi. Lehvivate lokkide poolest on tuntud ka tänavune peaesineja ansambel Curly Strings, täpsemalt selle liikmed Eeva ja Villu Talsi. Nad tundsid rõõmu, et nende auks on suur festival korraldatud, sest kooliajal oli neid lokilammasteks narritud.

Festivali peakorraldaja Maia Simkin ütles, et sellisel kujul toimus festival viimast korda. “Soovime siiski talurahvale pühendatud festivaliga jätkata. Selle raames toimuvad eestimaise käsitöö ja talutoodete müük ning taimelaat,” märkis ta.

Korraldaja sõnul lambad küll tulevad, aga mitte nii suurel hulgal.

“Tuleb ka paraad, uhke ja suurejooneline, aga mitte lammastest koosnev, sest paraadil viibimine on loomadele siiski stressi tekitav ja nüüd aitab sellest küll,” ütles Simkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles