Naiste tantsupeo aasta algab loitsuga Kassinurmel

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene naiste tantsupidu Jõgeval.
Esimene naiste tantsupidu Jõgeval. Foto: Kristjan Teedema

Nädal pärast III Eesti Meeste Tantsupidu toimub Jõgevamaal Kassinurme mägedes II Eesti Naiste Tantsupeo loits, mis juhatab sisse naiste tantsupeo aasta.

12. juunil, täpselt aasta enne pidu toimuv loits kujutab ennast mütologiseeritud ajarännakut, mis tutvustab peo korraldustoimkonda ning heidab valgust peo ideestikule. Rännakul tehakse peatused hiies, linnuse kivi juures, tantsukase all ning linnuse eesõues ja orus.

Ajarännakut aitavad lavastada umbes 300 tantsijat. Kaasa löövad ka Eesti Rahvakultuuri Keskuse direktor Aivi Lintnermann, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi tegevdirektor Epp Joab, II Eesti Naiste Tantsupeo pealavastaja Ülo Luht, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Jõgeva linnapea Aare Olgo.

Loits algab 12. juunil kell 20.50. Oodatud on kõik huvilised!

II Eesti Naiste Tantsupidu pealkirjaga „MeheLugu“ toimub Jõgeval 2016. aasta 12. juunil. Tegemist on Jõgevamaa suurima kultuurisündmusega, mis toob maakonna keskusesse ligi 4000 tantsijat ja 8000 pealtvaatajat. Pidu korraldab folklooriselts Jõgevahe Pere ja selle eesmärk on väärtustada Eesti naistetantsu traditsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles