Lääne-Virumaa noorte ja noorsootöösse panustajate tunnustamiskonkurss tõi välja aktiivsed noored ja nende toetajad.

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi filmifestival. Foto on illustratiivne.
Rakvere gümnaasiumi filmifestival. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Aasta alguses kuulutasid Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) ja Nordea pank välja konkursi Lääne-Virumaa 2014.a noorte ja noorsootöösse panustajate preemiate väljaandmiseks.

Konkursile esitati kokku 18 kandidaati.

VIROL tegevdirektori Sven Hõbemägi ütles, et konkursi eesmärk on tunnustada noorte saavutusi maakonnas, noorte eluolu parandamisele kaasaaitamises, vaba aja veetmise võimaluste arendamises, noorte huvide eest seismises, noorte omaalgatusliku tegevuse ja ettevõtlikkuse propageerimises ning see eesmärk ületas kõrgelt meie ootusi. Aktiivne konkursist osavõtt näitab selgelt, et meie maakonnas on tublisid ja aktiivseid noori ja nende toetajaid, keda märgatakse ja kelle tegemised läheb paljudele korda, sest on ju nende panus kogukonnale ja maakonnale tervikuna äärmiselt oluline, lisas Hõbemägi

Kandidaate sai esitada kokku nelja kategooriasse:

”Aasta noor tegija”-premeeritakse ettevõtlikku ja silmapaistvat noort, kes on oma tegevuste, aja ja oskustega panustanud maakonnas noorsootöö arendamisse ning tegutsenud ühiskonna heaks.

Nominendid on:

Karmen Roost-Rakvere gümnaasiumi filmifestivali peakorraldaja,

Siiri Kohver- Maksu- ja Tolliameti vanemspetsialist ja Ettevõtlusteater MTÜ turundus- ja kommunikatsioonijuht,

Hannamari Soidla-Väike-Maarja gümnaasiumi õpilasesinduse president, Väike-Maarja hariduskomisjoni, kooli nõukogu, kooli hoolekogu ja muusikakooli hoolekogu liige,

Sven Rannar- Haljala gümnaasium õpilasesinduse president ja Haljala Noortevolikogu esimees,

Nanci Ristla- Lääne-Virumaa tantsutreener, OÜ JustDance juht ja paljude maakondlike tantuslaagrite peakorraldaja

Rain Orgus- Lääne-Viru Õpilasesinduste Liidu president ja Lääne-Viru Noortekogu liige,

Kent Kerner- Kunda ühisgümnaasiumi õpilasesinduse liige ja piirkonna aktiivne vabatahtlik.

”Aasta noorteühendus” -premeeritakse noorteorganisatsiooni, -osaluskogu, -ühendust, -gruppi või õpilasfirmat, mis on positiivselt mõjutanud noorte elusid, arendanud noortes ettevõtllikkust ning panustanud aktiivselt maakonna noorsootöö arengusse.

Nominendid on:

Tapa valla noortekogu

Tamsalu tantsulaagri treenerid ja vabatahtlikud

”Aasta noortetegu”-premeeritakse ühte konkreetset noorte algatatud ja läbiviidud projekti, mis on kaasanud ja mõjutanud maakonna noori, tõstatanud olulisi teemasid, parandanud noorte heaolu ja vaba aja veetmise võimalusi.

Nominendid on:

Noorteprojekt ”Ära ole KIUSAJA ole KANGELANE”

Rakvere gümnaasiumi filmifestival

Lääne-Virumaa Õpilasesinduste Liidu loomine

RAKnoored projekt ”Läbi kogemuste tolerantseks”

Noortekonverents "Noor tahab teada"

Elustiilipäev ehk projekt nimega "Do what you can with what you have where you are"

”Aasta noorte sõber” -tunnustatakse inimest, asutust, ettevõtet, omavalitsust, kes on toetanud noorte projekte või algatusi, kaasanud noori otsustusprotsessidesse, loonud noorte vabaaja veetmiseks soodsaid tingimusi, olnud toetav noortealgatuste suhtes, korraldanud noortele suunatud harivaid ja silmaringi laiendavaid üritusi ja tegevusi

Nominendid on:

Marge Mägi, Kadrina Huvi-ja Noortekeskuse tegevjuht

Valev Sard, Rakvere Mudellennuklubi eestvedaja

Rasmus Kits, Rakvere põhikooli IT-juht ning mitmete robootikaringide eestvedaja ja käivitaja.

Konkursi kandidaate hindas VIROL-i moodustatud hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad VIROL-i, Lääne-Viru Maavalitsuse, Lääne-Virumaa Noortekogu, Lääne-Virumaa Õpilasesinduste Liidu, Lääne-Virumaa huvijuhtide ainesektsiooni, Lääne-Virumaa noortekeskuste ja Nordea panga esindaja.

Nordea panga Rakvere esinduse juhi Andrit Palm sõnul on kõik esitatud kandidaadid andnud suurepärase panuse Lääne-Virumaa noorte tegemistesse ja väärivad esiletõstmist. Läbi tunnustamise soovime tagada, et tulevikus oleks veelgi rohkem aktiivseid ja ettevõtlikke inimesi, kes oma tegevusega toetaksid ja innustaksid meie noori nende arengus ja paremaks kodanikuks kasvamisel.

Konkursi laureaate tunnustatakse VIROLi ja Nordea panga poolt 3. septembril Rakvere Teatris, kus toimub Europe Direct Lääne-Virumaa teabekeskuse poolt korraldatav noorte inspiratsioonipäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles