Vaosse rohkem varjupaigataotlejaid ei mahu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varjupaigataotlejate vastuvõtutingimuste parandamise projekti raames said keskuse elanikud võimaluse jalgpalli mängimisel spetsiaalseid jalanõusid kasutada, nende sobivust proovis Thankarasa Ravi Shakar Sri Lankalt.
Varjupaigataotlejate vastuvõtutingimuste parandamise projekti raames said keskuse elanikud võimaluse jalgpalli mängimisel spetsiaalseid jalanõusid kasutada, nende sobivust proovis Thankarasa Ravi Shakar Sri Lankalt. Foto: Marianne Loorents

Olukord Euroopa Liidu lävepakul on muutumas järjest ärevamaks ja inimesed Vao külas murelikumaks – kas küla ähvardab veelgi suurem võõramaalaste osakaal?

Kui esiti plaaniti ASi Hoolekandeteenused hallatavasse Vao varjupaigataotlejate vastuvõtukeskusesse 35 kohta, siis nüüd elab seal 82 inimest. Üsna kitsastes oludes, mitmekesi ühes toas.

ASi Hoolekandeteenused juhatuse esimees Maarja Mändmaa rääkis esmaspäeva õhtul Kiltsi rahvamajja kogunenud ligi 60 kohalikule inimesele, et praeguse 82 inimese asemel võiks Vao külla jääda maksimaalselt 70 varjupaigataotlejat. Nende tarbeks renoveeritakse naabruses asuvad korterid, et asukatel ruumi rohkem oleks.

Kuid tuleks mõelda ka variantidele B ja C. “Pole näha, et kriisid lõpeks. Näiteks praegu on keskuses 26 varjupaigataotlejat Ukrainast ja sealse sõja lõpp ei ole meie võimuses. Mitte ühegi kriisikolde parandamine pole meie võimuses,” rääkis Mändmaa.

Kuhu võidakse rajada keskus ülejäänud varjupaigataotlejatele, ei osanud Mändmaa arvatagi, sest see sõltub riigist ja ka sellest, kes hanke võidab.

Kohalikud elanikud aga pole ka 70 varjupaigataotlejaga rahul. Aasta alguse seisuga on Vao külas 322 elanikku, küla keskel elavat aga umbes sada inimest. Niisiis on varjupaigataotlejaid pea sama palju kui kohalikke.

Loe pikemalt edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles