Millise õngega püüda esimene kala?

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Suvi teab, et kalameeste maailmas ei ole tähtis see, millise autoga sa sõidad, kui vinge spinning sul on, vaid see, kui hästi sa kala kätte saad – selleks tuleb valida lihtsalt õiged riistad, õige aeg ja koht.
Andres Suvi teab, et kalameeste maailmas ei ole tähtis see, millise autoga sa sõidad, kui vinge spinning sul on, vaid see, kui hästi sa kala kätte saad – selleks tuleb valida lihtsalt õiged riistad, õige aeg ja koht. Foto: Meelis Meilbaum

Üha tihemini astuvad üle kalastustarvete poe läve 40+ mehed-naised, kes ütlevad: andke nõu, tahaks hakata kala püüdma.

Põhjakeskuses asuva Kalastuskeskuse poe müüja, 50aastase kalamehestaažiga Andres Suvi sõnul on sellised pöördujad taibanud, et töö rabamisega Eestis rikkaks ei saa, tervis kipub vägisi käest minema ja mingi tegevus enda jaoks, mis rõõmu teeks ja vaimu taastaks, võiks ju ometi olla – näiteks kalapüük.

On võimatu sõnadesse panna tunnet, mis sind valdab, kui seisad kargel aprillihommikul rinnuni vees, õngeritv käes, ja mõtled rahulikult oma mõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles