Ühendriikide pioneerid rajavad soomukiteed

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mai keskpaigas Eestisse saabunud Ameerika ühendriikide maaväe pioneerid laiendavad kaitseväe keskpolügooni taristut ja harjutavad koostööd Eesti kaitseväelastega.

Pioneerikompanii on praeguseks alustanud keskpolügooni lõunaväravast Kolgu laskeväljale kulgeva kuni seitsmekümnetonnist tanki taluva teelõigu rajamist, tulevikus peaks jalaväe lahingumasinatele CV9035 ja tankidele Abrams liiklemiseks sobilik soomukitee ulatuma 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakust keskpolügooni soomusmasinatele mõeldud harjutusalani.

Keskpolügoonil õppustel viibivate eestlaste ja liitlaste paremaks majutamiseks rajavad ameeriklased Tapa lähistele neli kuni kahekümne inimese majutamiseks mõeldud puidust kasarmut. Kogu ehitamiseks kasutatav masinapark, sealhulgas teetöödeks vajalik tehnika, kuulub Ühendriikide pioneerikompanii varustusse ning saabus Eestisse koos ligi saja kahekümne pioneeriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles