Peopesa, 3280 meest, 9 staadioni – see on meeste tantsupidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul alustasid D-rühmade mehed spordihoone staadionil proovidega, parasjagu sätiti väljakukõlblikuks tantsu "Jõua jõudu".
Eile õhtul alustasid D-rühmade mehed spordihoone staadionil proovidega, parasjagu sätiti väljakukõlblikuks tantsu "Jõua jõudu". Foto: Marianne Loorents

Juba eile võis siin-seal Rakvere linna peal sagimist näha, spordiväljaku parklasse oli kerkinud suur telk, suurele staadionile lisatribüünid. Õhtul tegid mehed mitmel staadionil proovi.

See kõik on teoksil kolmanda meeste tantsupeo kordamineku nimel, ja et muusika mõnelt harjutusväljakult praegu hilisemale ärkajale lehe lugemise taustaks käib, on täiesti tõenäoline.

Kolmeks pikaks päevaks on kogunenud Rakverre üle Eesti 3280 tantsijat 337 tantsurühmast. “Kui tavaliselt arvestatakse rühma suuruseks kaheksa meest, siis meie peol on ka 16–24-liikmelisi kooslusi,” rääkis meeste tantsupeo peaprodutsent Madis Orav. Kõige nooremad tantsijad lõpetasid äsja esimese klassi, kõige vanemad on aga pensionieas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles