Lapsi närvivapustuseni hirmutanud mees sai politseilt trahvi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Politsei

Politsei trahvis väärteo korras Lehot, kes rikkus avalikku korda, kui käitus 20. mail inetult kahe koolilapsega.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et mehel on õigus politsei otsus kohtus vaidlustada. Leho tegi politseile avalduse, et intsidendile eelneval päeval varastati tema majapidamisest küülik. Juhtumi uurimiseks alustati väärteomenetlust.

Intsidenti, mille eest politsei Lehot karistas, nägi ja kuulis tema abikaasa, Tamsalu gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Hannele Valdok, kes valiti tänavu Tamsalu aasta emaks. Kohaliku gümnaasiumi direktor Vardo Arusaar ütles, et juhtunut menetles politsei ja tema peab nende lahendit õigeks. “Rohkem ei oska midagi öelda,” lisas ta.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg nimetas kõne all olevat peret korralikuks. Küsimusele, kas valla allasutuse juht peaks pedagoogiga vestlema, vastas Uudeberg, et tõenäoliselt on see vestlus juba peetud.

Karistada saanud Leho ei soovinud midagi rääkida. Tema abikaasa Hannele Valdok ütles, et mees sai karistada ainult selle eest, et laste peale häält tõstis. Pedagoogi hinnangul oli mehe käitumine muidu korrektne ja seepärast ei pidanud abikaasa vajalikuks ka sekkuda. Lapsevanema varem avaldatud väidetega Hannele Valdok ei nõustunud. Karistavat politseiotsust nad tema sõnul kohtus ei vaidlusta.

20. mail sai Tamsalu gümnaasiumis käiv poiss 10aastaseks ja otsustas koos aasta noorema sõbraga minna poodi, et vanaema kingitud raha eest midagi head osta. Poodi nad aga ei jõudnud.

Sünnipäevalapse ema Virve on varem Virumaa Teatajale rääkinud, et teel kauplusse möödunud poisid kooliõpetaja naabri aiast ja kuulnud üht meest karjuvat, et nad seisma jääksid. Väidetavalt küsinud mees, kas nemad käivadki aias vargil. Laste eitava vastuse peale olevat ta poisid aia äärde kamandanud ja ülestunnistust nõudnud. Seda saamata olevat Leho poisse ähvardanud, et kui ta neid veel kord Tamsalus näeb, murrab jalaluud puruks, lööb pea lõhki ja litsub laiaks. Kavatsuse kinnituseks virutanud mees jalaga vastu aeda.

Sellise käitumise peale sattunud poisid paanikasse. Leho olevat neid pildistanud. Hirmunud sünnipäevalaps pakkunud siis võimalikuks vargil käijaks üht poissi. “Ta lootis, et siis pääseb,” selgitas Virve poja käitumist. Mees nõudnud, et poisid näitaksid, kus nimetatu elab, ja sundinud neid autosse istuma. Sõidetud Sääsele. Virve selgitas, et mainitud poiss elab nende majas. Mees olevat ka selle lapse peale karjunud.

“Kui minu laps lõpuks koju jõudis, ei suutnud ta isegi rääkida,” ütles Virve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles