Veinivillas saab mekkida isegi võililleveini

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endises metskonnahoones asuvast Valgejõe veinivillast avanev maaliline vaade on heaks eelduseks veini valmistamiseks ja mekkimiseks.
Endises metskonnahoones asuvast Valgejõe veinivillast avanev maaliline vaade on heaks eelduseks veini valmistamiseks ja mekkimiseks. Foto: Marianne Loorents

Tiina Kuuler mekib Valgejõe külas Valgejõe talus Valgejõe kaldal võililleveini ning ütleb naerdes, et kõigest saab veini teha. “Kas isegi kalast?” – “Ei, kalast ikka ei saa.”

Kui Tiina mõned aastad tagasi ajakirjanikutöö kaotas, oli ta jupp aega ahastuses. Siis tõusis, lõi pea selga, haaras elul sarvist ja hakkas veinidega tegelema. Nüüd on tal Valgejõel maaliline veinivilla, kus pakub käsitööveine väga erinevatele maitsetele. Tegemist on kunagise metskonnamajaga, mille Tiina alles aasta tagasi ostis.

Talu leiti pärast pikki otsinguid. Koht on ilus ja ka ligi pääseb hästi – nii Tallinna kui Narva poolt tulles. Kunagi on Tiina sattunud sellesse majja malevaajal. Nüüd on see tema oma. Ja vähem tähtis pole asjaolu, et see asub Lahemaal. Sest siin käib turiste ilma tematagi. Tõsi, suvel ei ole nädalavahetust, kui Valgejõe tallu külalisi ei satuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles