Nädala kaja: Make love, not war

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

Mai lõpp ja juuni algus on läinud erakondade suurkogude, üldkogude, kongresside – või kuidas tahes nad neid nimetavad – tähe all. Ja tunda on, et võimukoalitsioon on üpris hapralt kokku traageldatud ning õmblused juba kärisevad. Rahul ei ole sotside uus liider Jevgeni Ossinovski, rahul ei ole Taaralinna oravad ja ka IRLi leeris on rahulolematuse märke. Opositsioon püüab iga hinna eest koalitsioonile ära teha. Veel pole see õnnestunud.

IRL valmistub tänaseks suurkoguks vana mudeli järgi – ühtäkki hakkavad erakonna read hoogsalt kasvama. Mõne aasta eest räägiti sellest, kuidas endine Jõgeva maavanem ja praegune riigikogu liige Aivar Kokk sundparteistas Peipsi kalureid, nüüd on päevavalgele ujunud ettevõtja Rein Kilgi poja Sanderi kriminaalse taustaga sõbrad, kes küll kiiresti erakonnast välja visati.

Ukrainas peaks kehtima vaherahu, kuid sellest hoolimata tuleb pea iga päev teateid kümnetest lahingutegevuses hukkunutest. Ühelt poolt on see kusagil kaugel, teisalt aga siinsamas. Natuke hirmus on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles