Puhkpillimängijad rõõmustasid Väike-Maarja rahvast kolme tunni pikkuse kontserdiga

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Väike-Maarjas maakondlik puhkpillipäev, mille raames anti kolm tundi kestev kontsert, kus astusid üles pasunakoorid Uhtnast, Kadrinast ja Väike-Maarjast, Tapa Linna Orkester ja Rakvere Linnaorkester. Külalisena esines mainekas orkester "Tartu".

Orkestrid esinesid nii ühekaupa kui ühisorkestrina, kokkumängu hakati harjutama paar tundi enne kontserdi. Pealtvaatajad võtsid kontserdi vastu suure aplausiga ning mitu kuulajat ütlesid, et see oli suurepärane.

Orkestri "Tartu", mida nimetati üritusel Eesti puhkpillimuusika üheks lipulaevaks dirigent Margus Kasemaa leidis, et selline tiitel on ülepakutud ning Väike-Maarjas kõlas väga palju head puhkpillimuusikat ja rõõm oli Lääne-Viru orkestritega koos esineda.

Ilus ilm ja võimalus puhkpillimuusikat oma kodu lähedal nautida oli kohale meelitanud ka omajagu publikut.

Puhkpillimängijate kontsert lõpetas ühtlasi Pandivere päevad.

Laupäeval peeti veel laata, esinesid Väike-Maarja ja Simuna isetegevuslased, toimusid võistlused, külastada sai kasutatud raamatute laata ning muudki põnevat ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles