“Juunituur” toob noored näitlejad kodulinna

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Mäesepp.
Lauri Mäesepp. Foto: 10lend.weebly.com

Nädala pärast jõuab Rakverre humoorikas ringreis-lavastus “Juunituur”, mida saab näha teatritudengite kodukohtades kõikjal üle Eesti.

Tuur paneb värsked näitlejad-lavastajad proovile ja on ühtlasi tänuavaldus teatritudengite peredele, sünnipaikadele ja publikule.

Õppimine teatrikoolis ja üleüldse teatri tegemine on enamasti ümbritsetud saladuselooriga.

Praeguseks on 10. lennu teatriüliõpilased olnud neli aastat oma perede ja sõprade jaoks kadunud ning näitlema õppinud. Mida see tähendab? Kuidas see käib? Kas neil normaalseid õppeaineid ka on? Nendele küsimustele ei oska noored teatritegijad veel isegi vastata. Küll aga näevad nad juba nüüd selja taha vaadates, et kogu see protsess oma intensiivsuses on olnud väga töine, ent samuti üüratult naljakas.

Üheteistkümnes linnas etendatakse lavastust, mis koosneb nelja aasta jooksul teatrikoolis loodud lühinumbritest ning tagasivaateliselt tekkinud arusaamast selle kohta, kuidas neid tänases päevas mõtestada.

Rakveres näeb etendust 13. juunil kell 17. Laval on Birgit Landberg, Laura Niils, Kaija M Kalvet, Jaanika Tammaru, Liina Leinberg, Fatme Helge Leevald, Märt Koik, Rauno Polman, Kaarel Targo, Silver Kaljula, Lauri Mäesepp, Mihkel Kallaste, Lennart Peep, Sander Rebane, Karl Edgar Tammi, Kristo Veinberg ja Kristjan Lüüs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles