Kole garaažide ala muutus talguliste kätetööna nägusamaks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui umbkaudu 150 inimest oli Tapal mitu tundi tööd teinud nõukogude ajal kerkinud garaažide ala korrastamiseks, muutus seltskond korraga lõbusaks, sest pahna seest oli välja tulnud põnev leid – vana õmblusmasin, mis nägi igati samasugune välja, kui aastaid tagasi.

Masin oli üks väheseid asju, mis Üleviste tänava piirkonna garaažide juures asuvast sodist sedavõrd eredalt eristus, et sellele leidus uus omanik ning kui täpne olla, oli soovijaid isegi mitu: kohalik elanik loobus USA sõduri kasuks, kelle jaoks oli tegemist eksootilise leiuga. Mõni hetk hiljem tuli lagedale ka kast, kuhu õmblusmasin ideealselt sobitus.

Eterniidi, pehkinud puidu, ehitusklaasi, autokummide ja pudelite kõrval tuli tööd tehes välja veel muudki, nagu 1980aastatest pärit venekeelsed ajalehed, sangpomm, esmaabikast, muusikaplaat, samuti näiteks hulk jalanõusid ja madratseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles