Tubaselt hubane grafiti

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui võtta aega ning grafitiga galeriitingimustes rahulikult tutvuda, võib avastada põneva, kõneka ja vaimuka kunstiliigi.
Kui võtta aega ning grafitiga galeriitingimustes rahulikult tutvuda, võib avastada põneva, kõneka ja vaimuka kunstiliigi. Foto: Meelis Meilbaum

Kes ütles, et grafiti peab olema just õues? Samahästi sobib see ka tubastele seintele. “Seinategu” värskendab pilku ning sirutab terekäe salapärastele maalinguinimestele.

Salapäraseks Rakvere Galerii seinad teostega katnud Fophkin, Insein, Ruu ja PRTKR jäidki. Näituse avamisele nad nägu ei näidanud. (Muidugi olid nad mitteilmumise kuraatoriga eelnevalt viisakalt kooskõlastanud.)

Isiku ja teose lahushoidmine lihtsalt kuulub grafiti kui illegaalsuse piiril kõõluva kunsti juurde. Tööd teheski tõmmatakse tavaliselt kapuuts sügavalt silmile. Ja kui töö valmis, visatakse kähku varvast. “Kui nad siin töötasid ja ma pildistasin, oli silmapilk kõigil nägu seina poole,” ütles näituse kuraator Riho Hütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles