Viru Folk ja Pärna festival said Euroopa festivalikataloogi kvaliteedimärgi

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk.
Viru Folk. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teisipäeval andis kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein üle EFFE kvaliteedimärgid, teiste seas said selle Priit Pärna Animafilmifestival ja Käsmus peetav Viru Folk.

“Meil on hea meel öelda, et kvaliteedimärgi pälvinud moodustavad esimese EFFE generatsiooni festivalidest, kes seisavad kunstilise kvaliteedi eest ning kellel on nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil määrav tähtsus,” ütles EFFE rahvusvahelise žürii esimees Vincent Baudriller.

Eesti festivale hindasid neli eksperti Eestist, kes edastasid oma hinnangu rahvusvahelisele žüriile lõpliku valiku tegemiseks. Kvaliteedimärgi kriteeriumiteks on kunstiline pühendumus, kogukonna kaasamine ning festivali rahvusvaheline väljavaade. Eestist sai lisaks PPAFFile selle kvaliteedimärgi veel 23 festivali, näiteks Lääne-Virumaalt ka Viru Folk ja Järvamaalt Arvamusfestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles