Päästjad tõid küüliku elumaja korstna otsast alla

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülik korstna otsas.
Küülik korstna otsas. Foto: Päästeteenistus

Teisipäeva õhtul said päästjad väljakutse Väike-Maarjasse Põhja tänavale, kus oli küülik elumaja korstna otsas.

Päästjad ronisid redeli abil katusele ja nägid, et pikkkõrv on seal koos nelja tuviga.

Päästjad viisid küüliku alla majja, kus oli veel teinegi pikkkõrv. Pritsimeeste hinnangul majas inimesi arvatavasti ei ela, kuid seal peetakse kahte küülikut. Päästjad andsid neile värsket rohtu ja puhast vett.

Maja naabruses elav Viive rääkis, et märkas küülikut korstna otsas juba teisipäeva hommikul.

Siis oli perenaine ka kohal, söötis koeri, kuid maja katusele ilmselt ei vaadanud. Viive jooksis küll ära sõitvale naabrinaisele järele, et korstna otsas küülikust teatada, kuid teda ei märgatud.

Viive sõnul jäi küülik terveks päevaks korstna otsa. «Päike paistis, palav, nii kahju oli tast,» jätkas Viive. Lähiümbruse naised siis arutasid, et mida teha. Ja otsustati päästeteenistusele teatada.

Viive ütlust mööda suhtus päästekorraldaja tema teatesse alguses ettevaatlikult ja väitis, et pole varem korstna otsas olevatest küülikutest kuulnud. Kui naine ütles, et keegi on looma sinna viinud, siis päästekorraldaja leebus ja saatis abi välja.

Viive selgitas, et naabri küülikud on puuris. Valge on raske, kuid teine, hallikas, kergem. «Küülikud ei roni,» rõhutas naine ja lisas, et keegi pidi looma puurist võtma ja katusele korstna otsa viima.

Viive hinnangul keegi ümberkaudsetest küll sellist tempu ei teinud. Isegi lapsed mitte.

Naabrinaisest teab ta vähe, sest naaber ei suhtle kellegagi. Käib ainult aeg-ajalt koeri ja küülikuid söötmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles