Siret Kotka: Einar Vallbaum demagoogitseb

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Erakogu

Riigikogu keskerakonna fraktsiooni liikme Siret Kotka sõnul otsib IRLi kuuluv parlamendisaadik Einar Vallbaum lihtsalt põhjendusi, kuidas veeretada tähelepanu kõrvale asjaolult, et ta suure tõenäosusega peab esmaspäeval ellu kutsutaval erakorralisel istungil hääletama nii kütuseaktsiisi kui ka majutusasutuste käibemaksumäära tõstmise poolt.

“Kui veel enne kolmapäevast valitsuse otsust võtta maksupakett menetlusest välja ning anda see uuel nädalal valitsuse usaldushääletusena uuesti sisse, oli nii mõnigi IRLi, SDE ja reformierakonna liige maksupaketi küsimuses kahtleval seisukohal, siis värske samm ei jäta neile enam mingitki võimalust – peab hääletama poolt,” sõnas Siret Kotka.

“Maksupaketi hääletus on seotud valitsuse usaldushääletusega. Ehk kui riigikogu liige ei hääleta poolt, siis ta ei usalda Vabariigi Valitsust. Sellest ka Vallbaumi meelepaha – ta on sisuliselt sunnitud hääletama negatiivsete maksumuudatuste poolt, mis sest, et see halvendab elu maal ja vähendab Eesti konkurentsivõimet,” jätkas ta.

Keskerakonna arvates lööb maksutõusupakett eelkõige maainimese ja väiksema sissetulekuga inimese rahakohti pihta. Maksupaketi vastuvõtmise tulemusena tõuseb nii kütuse, kaupade ja muude teenuste hinnad.

“Mis aga puudutab Einar Vallbaumi ettepanekut, et aktuaalsetel teemadel arutada, siis ütlesin talle ka tol korral isiklikult ja ütlen seda ka nüüd meedia vahendusel, et mina olen aruteluks avatud. Pakkugu vaid välja aeg ja koht,” lisas Kotka.

“Kutsun veelkord üles nii Einar Vallbaumi kui ka Valdo Randperet hääletama maksutõusupaketi vastu,” lõpetas Siret Kotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles