Rakvere kolledž tähistab kreiskooli aastapäeva piduliku lõunaga

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli Rakvere kolledž.
Tallinna ülikooli Rakvere kolledž. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

TLÜ Rakvere kolledž tegutseb hoones, kus 210 aastat tagasi alustas tööd Rakverele palju kuulsust ja au toonud kreiskool, kus õppisid nii Kreutzwald kui Faehlmann.

Hiljem on hoones haridust omandanud näiteks kunstnikud C.T. Neff, Kristjan ja Paul Raud, helilooja Konstantin Türnpu, kirjanik Jüri Parijõgi ja väga paljud teised Eesti kultuuri ja ajaloo jaoks olulised isikud. Märkimisväärne on hoone ajaloo juures asjaolu, et majas on alati tegutsenud mingi haridusasutus – algkool, lasteaed, keskkool, majanduskool. Alates 2001. aastast tegutseb majas ülikool.

Kreiskooli avamise puhul pakkus linnapea omal ajal linnarahvale pidulikku lõunat. Sarnase piduliku lõunasöögiga soovib kolledž tähistada 210 aasta möödumist kreiskooli avamisest. Lisaks lõunasöögile pakutakse kutsutud külalistele vaatemängu, mille käigus käiakse läbi hoonega seotud ajalugu ja harrastusteatri Karakter näitlejate abiga tulevad külla tegelased kaugemast ja lähemast minevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles