Külalood: Anname taarakorjajaile medali!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Mul on nii Rakvere linnapeale kui ka Lääne-Viru maavanemale üks ettepanek. Nimelt palun teil tõsiselt kaaluda võimalust, kuidas tunnustada Rakvere linna taarakorjajaid. Nad väärivad seda. Nende tegevus on taaskasutuse ja rohelise meelelaadi tunnusmärk, mis vajab kindlasti võimude tähelepanu.

Põhjendan. Kreisilinnas toimunud meeste tantsupeol jagati ainuüksi tantsijaile välja ligi 10 000 pudelit vett. Sellele lisandus äraütlemata suur arv nii piduliste kui pealtvaatajate tühjendatud õllepurke, muude jookide anumaid. Kogu see taara-armaada rändas tavaprügikastidesse, kogunes telkide ja müügipunktide kõrvale hunnikutesse, ootas oma saatust kilekottides. Õnneks polnud vaja pikalt oodata.

Juba neljapäeva õhtul jõudsid kohale esimesed pudelikorjajate brigaadid. Laupäeval ja pühapäeval oli neid staadioni ümbruses aga suisa murdu. Tihti tundus, et tühjal pudelil polnud isegi ruumi maha kukkuda, sest juba varem haaras mõni käsi sellest kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles