Kui kord puhkaja 774aastasesse Madi puhketallu jõuab ...

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ja vana Madi. 1241. aastal mainiti talu esmakordselt ajalookroonikas. Turismitalu asub 1850. aastal ehitatud Neeruti mõisa viljaaidas. 2004. aastal sai valmis Rüütlite eramu.
Uus ja vana Madi. 1241. aastal mainiti talu esmakordselt ajalookroonikas. Turismitalu asub 1850. aastal ehitatud Neeruti mõisa viljaaidas. 2004. aastal sai valmis Rüütlite eramu. Foto: Marianne Loorents

Kalevipoja jalajälgi olla vanarahvas näinud siinsamas ligidal. Tema rusikas ripub siin siiamaani. Puidust käsi, mis suunab Madi puhketallu, kus ehe suitsusaun ja tuttuus (Viker)raadioga öko-välikäimla.

Kalevipoeg olla siin Neeruti maastikukaitseala läheduses Jõetaguse külas omal ajal kündes pikki samme võtnud, astunud avarust ja orge nautides ikka üles ja alla. Mööda Madi talukohast, ristmikuni, kus kunagi kasvas suur pappel. “Panime sinna kahe tee ristumiskohta Kalevipoja rusika, et inimestel oleks huvitavam. Aga ega see tänapäeva inimene teagi, kes oli Kalevipoeg,” rääkis Madi puhketalu perenaine Pille Rüütel.

Tema ise on igasugu rahvast näinud, nende peamised kliendid on töö- ja kalamehed, matkajad, ka pidulised. “Inimesed armastavad siin puhata, selline ilus ­vaikne omaette koht,” ­ütles perenaine tutvustusringi alustades, truu sõber Trissu, koer-turvaülem, sabas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles