Juhtimisõiguseta juht jäi oma sõiduvahendist ilma

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud pidasid kinni juhtimisõiguseta isiku.
Politseinikud pidasid kinni juhtimisõiguseta isiku. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teisipäeval tabasid politseinikud Vinni vallas juhtimisõiguseta juht, kellelt väärteomenetluse raames konfiskeeriti sõiduauto.

Teisipäeva õhtul peatasid Rakvere patrullpolitseinikud Vinni vallas Küti-Aravuse teel sõiduauto, mida juhtis 39-aastane Janar. Sõidukijuhi dokumente kontrollides selgus, et tal puuduvad juhiload. Samuti oli autol läbimata tehnonõuetele vastavuse kontroll ja autol olid all naastrehvid, mis praegusel ajal on keelatud. Kõigele lisaks puudus sõidukil liikluskindlustus. Varasemalt on Janar istunud autorooli pärast alkoholi tarvitamist.

Kolmapäeval konfiskeeris Rakvere kohtumaja mehe sõiduauto ja see antakse üle Lääne-Viru maavalitsusele. Lisaks mõisteti Janarile karistuseks üheksa tundi üldkasulikku tööd.

„Väärteokorras sõiduauto konfiskeerimine on Ida prefektuuris esmakordne. Pidevate liiklusrikkujate suhtes peab käituma resoluutselt. Kui sõidukijuhti leebemad karistused ei mõjuta, siis tuleb ta vähemalt ajutiselt jalameheks teha,“ sõnas Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles