Repliik: Maakooli eripära

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm
Toomas Herm Foto: Virumaa Teataja

Eelmisel nädalal saatis Viru maakohus ühe maakooli VI klassi 17aastase õpilase trellide taha selle eest, et ta, omamata mootorsõiduki juhiluba, istus autorooli alkoholijoobes olekus.


Vanus ja klassinumber annavad alust oletada, et noormees koolis eriti püüdlik ei ole. Aga kes saab santi sundida, kui sant ei taha kõndida.

Juba üsna pikka aega on üleval olnud maakoolide sulgemise teema. Üks vastuargument on, et väikeses koolis saab õpilastega tegeleda individuaalselt. Kõneldakse just õppetöös mahajäänutest.


Aga kes hoolitseb andekate ja õpihimuliste laste eest? Ei kujuta eriti ette, et õpetaja peab tunni jooksul aitama ühel õpilasel matemaatikaõpikust ülesande teksti veerida ja teisele selgitama logaritmide hingeelu.

Küllap enamik lastevanemaidki soovib oma võsukesele head haridust, mitte pelgalt mingi kooli lõputunnistust.

Ja nii võib juhtuda, et maakoolis jätkub õpitegevus siis, kui mõni õpilane on taas kaineks saanud või trellide tagant jälle vabadusse pääsenud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles