Virumaalt pärit kadettide elu ja edu sisekaitseakadeemias

, sisekaitseakadeemia spordikeskuse juhataja-lektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Jalakas.
Epp Jalakas. Foto: Erakogu

Sisekaitseakadeemia kohta arvatakse, et seal spordivad kõik õppijad. Arvesse tuleb siiski võtta seda, et meie kooli moodustavad politsei- ja piirivalvekolledž, justiitskolledž, finantskolledž ning päästekolledž. Sportimine meie koolis – see on vajalik ja kasulik, samas ei koosne kool ­ainult tipptasemel sportlastest. Kuid meie ­õpilased on näidanud häid tulemusi universiaadidel ja üliõpilaste maailmameistrivõistlustel.

Sel suvel sõidab Lõuna-Koreasse suveuniversiaadile politsei- ja piirivalvekolledži teise kursuse kadett Kelly Nevolihhin. Kelly on Laekvere vallast, lõpetanud Rakvere reaalgümnaasiumi ning lehelugejad on ilmselt kursis tema heade startidega spordiklubi ViKe eest. Kui eelmisel aastal suutis ta 800 m jooksus võita pronksmedali Tartus peetud SELLi mängudel – need on rahvusvahelised üliõpilasvõistlused, mis toimuvad kordamööda kolmes Balti riigis ja Soomes –, siis selle hooaja alguses 16. mail tuli tal Kaunases 800 m jooksus tunnistada Leedu ja Venemaa jooksjate paremust ning talle kuulus 5. koht. Praeguseks on ta enda tollast aega juba 4 sekundi võrra parandanud ning hoiab sellega (2.12,4) Eesti käesoleva hooaja edetabelis esikohta. Kelly on mitmekordne politsei- ja jõustruktuuride mängude meister ning sisekaitseakadeemia meister.

Akadeemia semestri spordistipendiumi said kevadel Tapa gümnaasiumi vilistlane, saalihoki väravavaht Kerli Uue finantskolledžist ning Kadrina keskkooli lõpetanud Erika Treiman, kes tegeleb maadlusspordiga, politsei- ja piirivalvekolledžist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles