Kiri: 12 kassi toitmine on omaniku asi

, Haljala vallavanem (reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loomakaitseseadus paneb üheselt kohalikule omavalitsusele ülesande tegeleda oma haldusterritooriumil hulkuvate loomade püüdmise, pidamise, nende omaniku kindlakstegemise ning äärmisel juhul hulkuvate loomade hukkamisega. Oleme siiamaani sellega toime tulnud ning tuleme ka edaspidi. Igal aastal leiame vihjete peale omanike hüljatud või omanike juurest lahtipääsenud lemmikloomi, kelle toimetame loomade varjupaika. Looma lahtipääsemise puhul leiab peremees oma pereliikme varjupaigast ning loom saab naasta taas koju, hülgamise puhul ei pruugi enam nii minna.

Haljala valla finantsvõimekus on väga hea, suudame maksta vajadusel nii kassi- kui koeratoidu eest. Kuid me ei maksa neid arveid, mille tasumise kohustus lasub loomade omanikul, tema lähedastel, pärijatel või kinke saajatel.

Kaheteist kassi kinnipüüdmine, varjupaika toimetamine ja nende kahe nädala pikkune ülalpidamine oleks vallale maksma läinud peaaegu 2000 eurot, mis on maksumuselt kordades suurem kui poolteist tuhat kilomeetrit ühes kuus läbi sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles