Noored säravad näitlejad etendasid lugusid elust ja ettevõtlusest

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Reaalgümnaasiumi õpilased etendavad ettevõtlust
Rakvere Reaalgümnaasiumi õpilased etendavad ettevõtlust Foto: Meelis Meilbaum

Festival “Õpime ettevõtlust” on selleks korraks läbi saanud. Rakvere kultuurikeskuses peetud üleriigilisel Ettevõtlusteatri üritusel oli laval nii lasteaialapsi kui gümnaasiumiealisi. Publiku ovatsioonide saatel anti kokku üheksa etendust, mis tõid vaatajani lugusid nii ettevõtlusest kui elust enesest.

Rakvere Triinu lasteaia mudilased esitasid muheda, ent tõetruu presidendi vastuvõtu, mille eest pälvisid nad parima karjääriõppe ja isamaalise õpetuse eripreemia ning ka žürii lemmiku tiitli. Lisaks tunnustati Vohnja lasteaeda-algkooli, keda auhinnati etenduses “Raamatukogunõid Rosaalie” loovuse rakendamise eest, ning Rakvere gümnaasiumi 3.a klassi õpilasi, kes kasutasid etenduse “Pätsike” lavale toomisel osavalt ära teatrivahendeid.

Lavale tulid ka põhikoolide ja gümnaasiumide õpilased, kes tõid publikuni lugusid kodutütarde seadustest, ettevõtlusküla sünnist ja paljust muust. Lisaks näitlejapreemiatele, mille pälvisid kolm kõige noorema vanuserühma esindajat, anti välja ka õpetliku omaloomingulise värssnäidendi auhind, mille said endale kodutütred.

Piirkondliku ettevõtluse leidliku tutvustamise preemiat vääris Roosna-Alliku põhikool, parima füüsilise ansamblimängu auhinda aga Kunda ühisgümnaasium. Veel tunnustati Rakvere gümnaasiumi ettevõtlusteatrit ja Rakvere reaalgümnaasiumi laulu- ja mänguseltsi Karla, kes pälvis ka publiku lemmiku tiitli. 

Kõigil, kellel ei olnud võimalik festivalipäeval etendustest osa saada, on nüüd võimalus noorte näitlejate säravad etteasted järgi vaadata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles