Õpilased tõid klassiruumi Inglismaa hõngu

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Lea Viisu (vasakul) ning hobimaalrid Anna-Liisa Kaasik ja Laura Kens testivad telefoniputkat.
Õpetaja Lea Viisu (vasakul) ning hobimaalrid Anna-Liisa Kaasik ja Laura Kens testivad telefoniputkat. Foto: Meelis Meilbaum

Veel kergelt värske värvi järele lõhnavas klassiruumis torkab esimesena silma ajatut aega tiksuv tõetruu Big Ben. Tahvli kõrval seisev ikooniline punane telefoniputka tekitab tunde, justkui viibiks vaataja Londoni tänavail. Seinu katab punavalge roosimuster. Selge. Inglismaa.

Kõik algas sügisel, mil põhikooli kolmandal astmel tuli loovtööprojekti teema valida. Põlula põhikooli ettevõtlikud kaheksandikud Laura Kens, Anna-Liisa Kaasik, Mari-Liis Annimäe, Madis Part ja nende klassijuhataja Lea Viisu võtsid ühiselt nõuks oma koduklass, ühtlasi inglise keele õpperuum atraktiivseks õpikeskkonnaks muuta.

Esmalt alustati tööd kunstiõpetajaga, kelle juhendamisel valiti välja värvid – loomulikult Inglismaad sümboliseerivad punane ja valge – ning kujunduslikud elemendid. Noored olid kindlad, et kui rooside ja Yorkshire’i pudingu maa juba oma kooli tuua, peab sinna kindlasti tooma ka Big Beni. Hiljem tekkis idee lisada telefoniputka, sest vanas mõisamajas on küllaldaselt selleks ideaalselt sobivaid seinaeendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles