Jaanid on töised pühad

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanid muudavad asutustes töökorraldust. Kes toodab ette, kes töötab järele või kogu pühade aja.
Jaanid muudavad asutustes töökorraldust. Kes toodab ette, kes töötab järele või kogu pühade aja. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Olgu võidu- või jaanipäev, arstid ja kiirabitöötajad, päästjad ning politseinikud on ametis. Tarbimis­ühis­konnas peavad teistegi elukutsete esindajad veetma pühad tööd tehes – lahutades meelt, täites tellimusi, tootes või müües.

Estonian Cellis ei ole jaanid eriline aeg. “Töötame 365 päeva aastas 24/7, mistõttu on keegi alati tööl ka riigipühade ajal,” ütles personali- ja ohutusjuht Helen Neeve.

Kiired ajad on ka Virumaa Muuseumides. “Kogu suvi on kiire. Kui teised puhkavad, siis meie töötame,“ ütles äridirektor Maie Urbas. Mõisad ootavad külastajaid pühade ajal nii päeval kui ööl, sest nende töötajate korraldada on Palmse suur jaanituli. “Eks meie inimesed puhka siis jõulude ajal,” lisas Urbas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles