Vao küla kehtestas kodukorra ajaks, mil saabuvad tsiklimehed

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsiklimehed. Foto on illustratiivne.
Tsiklimehed. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

4. juulil, mil Vao külas toimuvad Vao ratsaklubi korraldatavad ratsavõistlused “Vao karikas 2015”, plaanivad külla sõita ka tsiklimehed, et koguda annetusi külalaste mänguväljaku rajamiseks.

Ürituse edukaks kulgemiseks on Vao külakogukonna nimel Mihkel Mehiste ja MTÜ Vao Ratsaklubi välja töötanud sellel päeval kehtiva kodukorra, millest palutakse kõigil kinni pidada.

Kodukord on järgmine (muutmata kujul).

“HOIDKEM END VAOS!” St, mida ootame meie tsiklimeestelt ja mida pakume vastu.

Tsiklimeeste ühissõit Vao küla toetamiseks on vabatahtlik sündmus, millega tsiklimehed toetavad külakogukonna nõudmist, et vajupaigataotlejate majutuskeskuses ei elaks rohkem kui 35 inimest. Et külakogukond oleks küla arenguid muutvatel otsustamistel kaasatud, et kogukonnale jagataks pidevalt infot ning oleks tagatud Eesti traditsioonilise külakultuuri säilimine.

Motomehed külastasid hiljuti Rakveres toimunud linnapäevi rahumeelsetel eesmärkidel, meie arvates on inetu tsiklimeestele mingite eelarvamuste põhjal ajakirjanduses kujundatud negatiivne imago.

Tsiklimeeste poolt on välja pakutud heategev annetuste kogumine Vao küla lastele mänguväljaku rajamiseks, mille võtame tänuga vastu.

Tsiklimeestelt ootame viisakat, rahulikku, apoliitilist käitumist ja kõnemaneeri igas olukorras, lugupidamist eranditult kõigi Vao külas viibijate suhtes.

Vao külas EI TOIMU MINGEID PROTESTIAKTSIOONE!

Võimalikest intsidentide provotseerijatest palume koheselt teavitada korraldustoimkonda.

Tehtagu nii, et täidetakse kõiki Eestis kehtivaid seadusi ning oleks tagatud kõikide inimeste ja loomade ohutus ja turvalisus. Ühissõidus osalejad ärgu kandku kedagi solvavaid või rassistlikult tõlgendatavaid riideid, embleeme ega plakateid.

Vao küla keskusest tsiklimeeste ühise läbisõidu täpse kellaaja lepime kokku ning selleks ajaks peatame võistlused, sest ratsahobused on mürina suhtes pelglikud ning ettearvamatumad kui raudratsud. Hobuseid ei või pildistada välklampi kasutades. Võistluste toimumise ajal sobib võistluspaari hüüete ja aplausiga tervitada pärast parkuuri läbimist, kui rajakohtuniku lipp on langenud ja hobune finišijoone ületanud.

Vao ratsaspordipäeva korraldustoimkond omalt poolt eraldab märgistatud ala tsiklite parkimiseks, varustab selle koha välikäimlaga, teavitab toitlustuse pakkujaid umbkaudsest külaliste hulgast, külalised võivad kaasa võtta oma toitu ja alkoholivaba jooki.

Täname kõiki tsiklimehi ja -naisi toetuse eest! Loodame mõistvale suhtumisele Vao külakogukonna nimel Mihkel Mehiste ja MTÜ Vao Ratsaklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles