Moe jaanisimman tõi rahva kokku

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanisimman Moe külaplatsil.
Jaanisimman Moe külaplatsil. Foto: Eva Klaas

Eile Moe külaplatsil toimunud jaanisimmanil osales lisaks Moe küla rahvale ka omajagu inimesi naaberküladest ja Tapa linnast.

Moe rahvas hakkas aasta suuremaks peoks, mis inimesed kodust välja ja suhtlema toob, valmistuma juba mai alguses, kui toimus talgupäev. Siis tehti korda pargis külaplatsil asuva laululava põrand, enne jaanipäeva lapiti augud katuses. Töödesse  panustasid ka kohalikud ettevõtted abi ja materjalidega.

Kohaliku noortekeskuse noored kaunistasid lava just jaanipidustustele mõeldes, samuti kõpitseti külaseltsi eestvõttel külakiike.

Jaanisimmanil jagus tegevust kõigile: lastele pakkus põnevust batuudil hüppamine ning võimalus lasta teha näomaalinguid, päris pisikesed said osaleda jooksuvõistlustel.

Täiskasvanud ning ka suuremad lapsed katsusid osavust munaviskevõistlustel, kus eesmärgiks koos kaaslasega visata üksteisele muna nii et see katki ei läheks. Välja selgitati parimad sangpommitõstjad ning peeti küladevahelesid köieveovõistlused.

J-tähega algavate nimedega inimestel oli jaanilõkke süütamise au. Rahvast tantsitas Meelis band.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles