Pikemad pühad kasvatasid Selveri jaanimüüki

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver.
Selver. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Nädalavahetuse ja jaanipühade ajaline lähedus soosis tänavusi jaanioste ja seda ka hoolimata osaliselt vihmasest ilmast. Inimeste tavapärasest suuremat ostuhuvi jagus koguni viiele päevale – 19.-23. juunini.

Selveri keti kommunikatsioonijuhi teatel osteti traditsiooniliselt osteti lõkke äärde liha, kala, vorsti, salatimaterjali, grillitarvikuid, karastusjooke ja õlut ning siidrit.

Selveri kauplustest osteti liha ja šašlõkki jaanipäeva eel 135 tonni, erinevaid grillvorste üle 30 tonni ning värsket kala üle 17 tonni. Õlut ja siidrit müüdi ligi pool miljonit  liitrit.

„Jaanimüükide puhul on lisaks ilmale väga oluline tegur see, millistele nädalapäevadele pühad jäävad.  Sellel aastal tulid ostjad kauplustesse kahes laines ning pühade ja sellele eelnenud nädalavahetuse käive oli mullusest mõnevõrra suurem,“ rääkis Selveri keti juht Kristi Lomp. Ta lisas, et kindlasti toetasid käibekasvu ka paljude toiduainete mullusest odavamad hinnad.

 Kristi Lomp lisas, et pühadelaual kasvab aasta-aastalt üha rohkem tervislike toodete osakaal.  „Palju ostetakse kalatooteid ning puu- ja juurvilju ning üha enam tarbitakse rohkem liha ja kõrge lihasisaldusega toorvorste, samal ajal kui poolfabrikaatide osatähtsus jätkuvalt langeb,“  märkis Lomp.

Jaanieelsed ostetuimad kaubad olid sea kaelakarbonaad, „Tzatziki“ toorvorstikesed, eelküpsetatud Terijaki grillribid, „Green India“ grill-liha, lõhefilee, õlu, salatimaterjal, värske kartul ning arbuus ja banaan. Alkoholist eelistati õllede Saku Kuld ja A.Le Coqi Alexander 24-pakke  ning Somersby siidreid.

Liha kõrvale osteti kõige enam lühikest kurki (30 tonni), kobartomatit ( 25 tonni) ja varajast kartulit. Puuviljast eelistati arbuusi (90 tonni) ja banaani (31 tonni), väga populaarsed olid ka murelid.

Eesti kapitalil Selveri  jaeketti kuulub 44 kauplust erinevates Eesti piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles