Aive Ott ja Ants Silm tõid meie võidutule

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maleva esimene pealik ja auliige Ants Silm ning noorteinstruktor Aive Ott olid need väljavalitud, kes tõid sellel aastal presidendilt võidutule.
Viru maleva esimene pealik ja auliige Ants Silm ning noorteinstruktor Aive Ott olid need väljavalitud, kes tõid sellel aastal presidendilt võidutule. Foto: Hannes Reinomägi

“Härra president, Lääne-Viru maakond, Aive Ott, Ants Silm,” ütlesid võidupüha paraadil meie tuletoojad. “Viige see tuli oma maakonda,” vastas president Toomas Hendrik Ilves kaitseliitlasele ja naiskodukaitsjale. “Just nii!” kõlas vastus.

“Ei olnudki nii,” meenus Aivele äkki. President oli öelnud Antsule, et võtku too tagantpoolt. Nimelt hüppas tulelont ette ja taha ning selle püüdmine tõrvikusse polnud kuigi lihtne.

Aga vana kaitseliitlane ei lasknud end heidutada. “Ta oli nii naeratava näoga, rahulik,” tunnustas Aive oma kaaslast. Tulevõtja Ants nentis seepeale, et päev enne paraadi toimunud proovis rõhutati asjaosalistele ju mitu korda, et rahu säilitamine on olulisim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles