Vallaametnike vähendamine vallandas volikogus sõnasõja

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Petrovits.
Erich Petrovits. Foto: Arvet Mägi

Kadrina vallavolikogu esimehe kodus Kolu mõisas peetud istungil tekkis sõnasõda volikogu liikme Marko Teiva ja vallavanem Erich Petrovitsi vahel.

Põhjuseks oli vallavalitsuse otsus vähendada alates 1. oktoobrist vallatöötajate arvu kuue inimese võrra. Kõige kõrgem koondatav ametikoht on abivallavanema oma.

Marko Teiva pöördus kolleegide poole ja märkis, et volikogu ise on vallavalitsusele koosseisu muutmise õiguse delegeerinud. “Oleme näppu lõiganud,” lisas Teiva, kelle sõnul vajab koosseisue muutmine põhjendust, mida tema hinnangul pole väljendatud.

Teiva sõnul põhjendab vallavalitsus koosseisu vähendamist vajadusega, kuid seda pole lahti seletatud. Ta tõi näite majanduskomisjonist, kus asja arutati. Vallavanem Erich Petrovits olevat seal põhjendanud olukorda poliitilise survega ja koondamine olevat juba inimestega läbi arutatud.

Teiva sõnul oli juttu kahest valla bussijuhi kohast ühe kaotamisest ja abivallavanema persoonist, kuid mitte abivallavanema koha likvideerimisest.

Petrovits olevat ka viidanud ametnike soovile palku tõsta, sest need olevat alla maakonna keskmise. “Tegelikult ei ole,” ütles Teiva ja tõi näite, et Kadrina vallavanema ja -volikogu esimehe töötasu on maakonnas teisel kohal, jäädes alla vaid Rakvere linnas makstavale.

Veel viitas Teiva spetsialistide kasutamisele või koondamisele. “Kui andekaid koormata mittevajalike asjadega, lähevad nad varem või hiljem minema,” sõnas ta.

Majanduskomisjonis olevat vallavanem öelnud, et koondatavate hulgas pole ühtegi spetsialisti.

Vallavanem Erich Petrovits nimetas Teiva sõnavõttu poliitdemagoogia õppetunniks. Ta soovitas kuulata majanduskomisjonis toimunud arutelu salvestist.

Samas tunnistas vallavanem, et kuuest koha kaotavast inimesest on räägitud neljaga. Kahega vesteldakse siis, kui nad puhkuselt naasevad.

Petrovits ütles, et koosseisu vähendamine on tingitud töömahu olulisest vähenemisest. Samas pöördus ta volikogu liikmete poole, küsides, kas rahvaasemikel on etteheiteid vallavalitsuse senisele tööle.

Petrovits rõhutas, et vallavalitsus tagab ka pärast 1. oktoobrit avalike teenuste toimimise.

“Julgen garanteerida, et vallavalitsus saab ka pärast 1. oktoobrit hakkama,” rõhutas vallavanem.

Koosseisu vähendamist arutati ka sotsiaalkomisjonis, kus kerkis küsimus, miks koondatakse just lastekaitsespetsialist. Petrovits vastas, et edaspidi hakkab lastekaitsega tegelema Siiri Sammel, kes praegu on valla sotsiaalala juhataja. Üldse jääb sotsiaalvaldkonda tööle kaks inimest.

Sõnavahetusest pisut ärritunud vallavanem heitis Marko Teivale ette, et too pani teate vallatöötajate koondamisest sotsiaalmeediasse, kust see enne õiget aega ajakirjandusse lekkis.

Volikogu istungil hääletas vallavalitsuse töötajate koosseisu vähendamise poolt kuus liiget, vastu oli kolm ja kuus rahvaasemikku jäid erapooletuks. Seega töötab Kadrina omavalitsuses alates 1. oktoobrist kuus inimest vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles