Pehmete pikkkõrvade kasvatamine on hea hobi

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülikud on intelligentsed, kuid arglikud loomad, sestap on Vana-Sirge talu küülikufarm võõrastele suletud. Ometi toob peremees Uno Niilo julgemaid pikkkõrvu ka uudishimulikele näha. Tulevikus tahaksid nad abikaasa Aivega talus kodumajutust pakkuda ning seejuures küülikuid tutvustada.
Küülikud on intelligentsed, kuid arglikud loomad, sestap on Vana-Sirge talu küülikufarm võõrastele suletud. Ometi toob peremees Uno Niilo julgemaid pikkkõrvu ka uudishimulikele näha. Tulevikus tahaksid nad abikaasa Aivega talus kodumajutust pakkuda ning seejuures küülikuid tutvustada. Foto: Marianne Loorents

Kui Aive ja Uno Niilo kuus aastat tagasi küülikuid kasvatama hakkasid, kujutasid nad ette, et löövad korraliku farmi püsti ja elavad sellest mõnusasti ära. Reaalsuses läksid asjad aga teisiti.

Ei, küülikuid reaalsus neilt ära ei võtnud, aga hoogu tõmbas maha küll. “Sellest on vähe, kui küülikute eest hästi hoolitsed, sa pead neid müüma ka,” leidsid Niilod Aive sõnutsi üsna kärmelt üles oma nõrga koha.

Nii tegutsetakse Kuusalu vallas Kolga lähistel Kalme külas Vana-Sirge talus küülikukasvatamisega hobi korras. Farmis vudib 70 looma, kuid et küülikud on väga tundlikud, tutvume mõnega neist õues ja katuse alla puuride vahele ei ronigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles