Omniva rattaretk kulgeb Lääne-Virumaal

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaretk
Rattaretk Foto: Arvet Mägi

Järgmisel reedel ja laupäeval tuuritavad Lääne-Virumaal Omniva jalgratturid, kes tahavad juhtida autojuhtide tähelepanu ratturitele suurtel maanteedel. Omniva spordiklubi juht Indrek Raig rääkis, et rattaretk “Tahan sõita ohutult” toimub juba 15. korda.

“Autojuhtidena me ei taju veel, et meil ei ole mitte autoteed, vaid sõiduteed, mis on avatud liiklemiseks ka kergliiklejatele. Samuti tahame kindlasti näidata, kuidas peab rühm maanteel sõitma, kuidas olema riides ja milline peab olema ratta ja ratturi turvavarustus,” kõneles Raig.

Rattaretke peatuspunktides tehakse rataste tasuta ülevaatust ja kontrolli. Samuti on kavas aeglussõit, liiklusteemaline “Kuldvillak” lastele, nuputamismäng täiskasvanutele, jalgratturi harjutustestide lahendamine ja tähelepanumäng. Väljas on magnetstend jalgratta lisavarustuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles