Metsaomanikud saavad nõutada toetust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaomanikel on võimalik taotleda toetust.
Metsaomanikel on võimalik taotleda toetust. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sihtasutus Erametsakeskus jaotab taotlejatele käesoleva aasta teisel poolaastal metsandustoetusteks 2,5 miljonit eurot keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) poolt eraldatud vahenditest.

"Jätkuvalt on prioriteediks metsauuenduse toetamine," ütles Erametsakeskus juhatuse liige Jaanus Aun.

"Meeldiv on näha, et uuendamistoetuse, aga ka metsaühistute pidevalt kasvava abi tulemusena saab üha rohkem erametsa lanke uuendatud. Oluline on ka riigi panus metsaühistute arendamisel – ühistuid toetatakse metsaomanike nõustamisel ja metsakasvatustööde organiseerimisel. Nii saame erametsad üha paremini hooldatud," ütles Aun.

Metsaomanikel on võimalik toetust taotleda kokku kuni miljoni euro ulatuses metsauuendamiseks, 300 000 euro ulatuses metsamaaparanduseks ja 250 000 euro ulatuses metsamajandamiskava koostamiseks. Samuti toetatakse kokku kuni 280 000 euro ulatuses metsaomanike individuaalnõustamist ühistutes ja 700 000 euro ulatuses metsaühistute arengut.

Metsauuendamise toetuse saamiseks tuleb metsaomanikel taotlused esitada kas 15. juuliks või siis 1. detsembriks. Metsaparandustoetuse taotluste tähtaeg on 1. september ja metsamajandamiskava koostamise toetuse taotlemise tähtaeg 15. detsember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles