Pagulased aitasid kadunud meest otsida

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao varjupaigataotlejate keskuse asukad mängivad meeleldi jalgpalli.
Vao varjupaigataotlejate keskuse asukad mängivad meeleldi jalgpalli. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

19. juunil kella 18 paiku Ulvi hooldekodust lahkunud 83aastase Karl otsimiseks moodustatud OPEROG Operatiivse Otsingugrupiga liitusid ka Vao pagulased, kes aitasid kaduma läinud meest nii 21. kui ka 28. juunil Ulvis ja selle ümbruses otsida.

Sihtasutuse Kadunud juhatuse liige Aare Rüütel kõneles, et mõttele kaasata pagulasi otsingutel tuli organisatsioon ise, sest abilisi eriti ei olnud. Tutvustanud oma ideed Vao varjupaigataotlejate keskuses, võtsid sellest kinni nii keskuse juhataja kui ka pagulased ise.

Karli otsingutel osales kümme pagulast, kelle transpordi Vaost Ulvi keskus korraldas. Rüütli hinnangul oleks keskusest rohkemgi pagulasi appi tulnud, kui transport oleks seda võimaldanud.

Aare Rüütli sõnul oli võõramaalastel tugev tahe aidata. “Otsingutel osalenutest kaks on endised politseinikud, kellel on töökogemus oma riigist,” märkis Rüütli ning tänas kõiki, kes seni abiks on olnud.

Seni pole Karli siiski leitud. Juhatuse liigi ütles, et Karl on varemgi Ulvi hooldekodust lahkunud ning hääletanud auto peale, et minna oma talukohta Tudus. Sealt teda aga sel korral ei leitud.

Rüütli märkis, et ilmselt pidi kadunud mees nüüdki saama transpordivahendiga Ulvist kaugemale ja seetõttu palus ta inimesel, kes Karli auto peale võttis, otsijatega kindlasti ühendust võtta.

Aare Rüütli telefoninumber on 52 42 776.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles